Praktik i chania 1. uge

Praktik i chania 1. uge

Det har været nogle gode men hårde dage. At lærer et fagsprog på et andet sprog er virkelig svært selvom at jeg taler det flydende. Det er som om at starte fra scratch både hvad angår fagkundskaber og sprogmæssigt. Derudover har jeg været syg siden dag 1 så det har gjort det hele lidt stramt. Men mine kollegaer er rigtig søde og de er gode til at forklare og fortælle når jeg ikke helt forstår, men det er endnu mere rart at de taler til mig som jeg er en af dem og så må jeg selv spørge ind når der er noget jeg ikke helt har fanget, ligesom det ville ske hjemme i Danmark. Der er allerede lavet en vagtplan for hele februar og jeg har studiedag hver mand.

På min afdeling er der 7 stuer. 3 enestuer og 4 tomandstuer. I starten af gangen ligger der et lille afsnit hvor intensiv patienter bliver lagt hen for observation, intensive care unit. 

Hver patient bliver ved indlæggelse tildelt en læge, men lægerne på klinikken har ikke et kontor på selve stedet og kommer derfor dryssende som det lige passer dem, en anelse stressende for sygeplejerskerne kan jeg fornemme!

Derudover er klinikken en privat klinik og det er brugerbetalt. Det bliver sygeplejerskens job at holde styr på alt hvad der bliver brugt til patienten for at kunne skrive det på en fremtidig regning. Det føles som en mærkelig blanding mellem et hotel og et hospital. Patienterne er kunder, og vi skal sørge for at kunderne er tilfredse og ikke klager. Det er lidt svært at vende sig til.

De har plakater hængende med information med håndhygiejne, men det virker ikke som om de bliver brugt. Derudover har jeg fået én uniform til hele forløbet jeg så selv skal vaske. Sygeplejerskerne køber selv deres uniformer som de også selv vasker hjemme. Dette strider totalt imod de hygiejniske principper jeg har lært, men hvad kan jeg gøre hvis det er sådan deres system fungere?

En anden ting jeg har haft det svært med er deres forhold til tavshedspligt og diskretion. Rapportering sker bagved skranken ude på gangen. I princippet kan alle lytte med, både hvad angår diagnose og fremtid pleje. Totalt grænseoverskridende at sidde og tale om så private sager på vegne af en patient på en gang hvor der både går rengøringsfolk og pårørende. Lægerne gennemgår også deres patient med sygeplejersken ude på gangen! Personalet har intet andet sted at sidde end bag skranken. Der er intet aflukket mødelokale/opholdsrum til medarbejderne og hvis man vil spise eller drikke noget sker det i medicinrummet.

 

Nå det var lidt fra min første uge på patolgisk afdeling.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Praktik i chania 1. uge